Meest gestelde vragen

Wat is een podcast?

Een podcast is een geluidsbestand dat je kunt streamen of downloaden op je smartphone. Na Amerika is in Nederland de podcast opnieuw aan een opmars bezig. Nieuwsmerken als BNR, NU.NL, NRC, AD en Blendle zijn in 2017 allemaal (dagelijks) gestart met podcasts.

Hoe kan ik luisteren naar een podcast?

Dat kan via de apps van Spotify, Google, of Apple. Ook is overcast (Iphone) een hartstikke handige app als je nieuw bent op het gebied van podcasts en geen idee hebt waar je moet beginnen. Zodra je een gratis account aanmaakt kun je kiezen uit populaire podcasts, zodat je sowieso een goeie start maakt. Heb je een Android toestel dan kan je ook nog Podcast Addict of Castbox gebruiken.

Is een podcast hetzelfde als radio?

Ja en nee. Het is allebei audio. Bij een radio uitzending zijn er veel meer regels en tijden waar men zich aan moet houden, dit is bij podcasts niet het geval. Er is een verschuiving gaande van live-radio luisteren naar podcasts. Waar live radio inspeelt op actualiteit en entertainment bieden podcasts meer verdieping, context en achtergrond. Radio blijft altijd bestaan en is er voor de massa. Podcasts zijn er voor specifiekere niches.

Wie zit er achter Podcast Start?

Op maandag 13 mei 2019 werd Podcast Start gelanceerd. Het is een initiatief van Audiolane. Drijvende kracht is Herbert Codée. Hij is op jonge leeftijd gefascineerd geraakt door het medium radio vanwege de kracht van de verbeelding. De geluidsgolven brengen hem tot op de dag van vandaag in vervoering. Door zijn passie voor audio is hobby zijn werk geworden.

Herbert is een podcast-liefhebber, -maker en audiopionier pur sang. Samen met een team van podcastliefhebbers gaan we je hier de mooiste podcast tips geven.

Waarom staat mijn podcast niet in jullie lijstjes?

Het team van Podcast Start maak specifieke selecties voor een publiek dat net is begonnen met podcasten. We moeten keuzes maken in het enorme aanbod. Wat nu niet is kan later nog komen. Op termijn gaan 2 gidsen per categorie de lijst samenstellen.

Kan in mijn podcast toch onder de aandacht brengen?

Je mag team Podcast Start altijd mailen met je tips. Ook is het mogelijk om te adverteren op de homepage en op de specifieke onderwerpen pagina’s. Neem contact op over de mogelijkheden.

Beheren jullie ook de rechten?

Team Podcast Start is een gids en maakt selecties uit het publieke podcast aanbod. Team Podcast Start is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de content. De rechten liggen bij de makers en distributie vindt plaats via platformen van Apple, Spotify en Google.

Hoe zit het met privacy en cookies van Podcast Start?

Via deze website worden cookies geplaatst door het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de Analytics-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken.

Ik heb een andere vraag

Mail je vraag via het contactformulier.