10 podcast tips voor de zomervakantie

10 podcast tips voor de zomervakantie

10 podcasts ideaal voor de zomervakantie. Podcasts die een glimlach op je gezicht toveren of je iets nieuws leren. Ideaal voor op de camping, aan het strand of onderweg. Ben je hier voor het eerst? Check dan ook onze lijst met klassiekers die je gehoord moet hebben.


Death in Ice Vally

Eind 1970 vinden wandelaars in de Isdalen-vallei, een ruig natuurgebied vlakbij de Noorse kustplaats Bergen verbrande resten van een vrouw. Saillant detail: de vrouw was niet als vermist opgegeven en er zijn geen getuigen. Om wie gaat het? Een bijzonder spannende true-crime podcast gemaakt door de BBC en Noorse omroep NRK. Bijzonder aan de podcast is dat de Facebook communitie met 18.000 volgers mee speurt, dit resulteert in een nog nieuw te verschijnen extra aflevering.

🎧Apple


Mijn vader is een afhaalchinees

In de driedelige podcast Mijn vader is een afhaalchinees gaat journalist Felicia Alberding op zoek naar de verhalen achter Neerlands grootste culinaire hits van buiten onze grenzen. Een podcast waarin ze eten als smeermiddel van onze samenleving onder de loep neemt. Is onze maag soms toleranter dan ons hoofd? Mijn vader is een afhaalchinees is een podcast van VPRO Dorst.

🎧Apple


Life Kit: All Guides

Iedereen kan tips gebruiken bij de volwassen zaken van het leven. Zoals hulp bij het slapen, geld besparen en schermtijd. Wat zijn de effecten van een hele dag je naar je mobiele scherm staren? Deze podcast zoek het voor je uit met behulp van experts. Gratis tips die je tijdens en na je vakantie gelijk kan toepassen.

🎧Apple, Google


El Tarangu

Zeven jaar na zijn dood zit de wielrenner José Manuel Fuente tegenover Lucien Van Impe. Lucien kijkt hem in de ogen en weet niet wat hij ziet. Heeft zijn oude rivaal werkelijk zijn dood in scène gezet? Of is hier iets anders aan de hand? Eén ding is zeker, iemand liegt. Maar wie? En vooral, waarom? El Tarangu is een serie van AudioCollectief SCHIK en een coproductie van de VPRO, NPO Radio 1, Sporza en OpenVRT.

🎧Apple, Google


The Chernobyl Podcast

Alleen al omdat dit het levenswerk is van regisseur Craig Mazin boeiend om te luisteren. Zijn obsessie voor historische details, de backstage verhalen over het realistisch neerzetten van de HBO productie zijn interessant. Maar bovenal het vertellen van de waarheid over een ramp die omringt is met leugens is wat intrigeert aan deze podcast.

🎧Apple, Google


Papa Podcast

Podcast voor en door jonge vaders die het zelf ook niet allemaal weten. Barend van Deelen [538] en Wijnand Speelman [NPO3FM] bespreken het vaderschap aan de hand van hun eigen ervaringen en die van andere.

Voormalig profvoetballer Andy van der Meijde vertelt in deze aflevering openhartig over zijn rol als vader. Je hoort de verhalen over zijn dochters in Italië met wie hij tot zijn spijt geen contact mee meer heeft, over zijn dochtertje in Engeland en over de kinderen die hij met zijn huidige vrouw Melissa heeft. Een aflevering over fouten maken, gemis en onvoorwaardelijke liefde.

🎧Apple


Binnen de muren

Hoe is het om in een gevangenis te leven? Dat vroeg verslaggever Marjolein Knol zich af. Ze liep een jaar mee in gevangenis Esserheem in het Drentse Veenhuizen. Daar sprak ze verschillende (lang)gestraften en bewaarders. Zij vertellen over de ongeschreven regels, het missen van familie en de invloed van politiek op het gevangeniswezen. Binnen de Muren is een zevendelige serie van

🎧Apple, Google


De Ongelooflijke Podcast

De Ongelooflijke Podcast over de relevantie van het geloof in een steeds ongeloviger Nederland. Journalist David Boogerd en Theoloog des Vaderlands Stefan Paas voeren verdiepende gesprekken met spraakmakende gasten als Arjan Lubach, Herman Finkers en Maarten van Rossem over de zin en onzin van geloven anno 2019. Een podcast die je na het luisteren nog een tijdje laat nadenken.

🎧Apple, Google


Welcome to Nightvale

De fictie podcast die in 2012 begon als spel, maar niet van de grond kwam werd uiteindelijk een zeer succesvolle podcast over een fictieve stad Night Vale, waar verschillende karakters allerlei vreemde dingen meemaken. Bijzonder knap gemaakt. Met inmiddels 150 afleveringen kan je wel even vooruit.

🎧Apple, Google


Leven met de maffia

Vanuit een klein dorpje op een heuvel in de Italiaanse regio Calabrië gaan twee journalisten op zoek naar de link tussen de Italiaanse maffia en Nederland. Waarom is Nederland zo in trek bij het machtige misdaadsyndicaat Ndrangheta? En hoe komt het dat zelfs de kleinere, persoonlijke verhalen waar Gabriella Adèr en Sanne de Boer in Italië op stuiten, uiteindelijk telkens naar Nederland leiden? Een vijfdelige serie van KRO-NCRV en NPO Radio 1.

🎧Apple, Google

De beste Wieler podcasts

De beste Wieler podcasts