De beste Radio podcasts

De beste Radio podcasts

Een overzicht van podcasts over radio in willekeurige volgorde.


hallo-hier-hilversum.jpg

In het jaar 2019 bestaat het medium radio 100 jaar. In Hallo Hier Hilversum bespreken Vincent Bijlo (“ik ben hartstochtelijk radiomaker, radiorecensent en radioliefhebber”) en oud-radiomaker Ger Jochems legendarische programma’s en stemmen uit de rijke geschiedenis van de Nederlandse radio.

🎧Apple, Google, Website


De Radio Podcast

Lange tijd stond De Radio Podcast niet op mijn radar. Misschien was dat omdat er maar eens per maand (of soms zelfs nog minder vaak) een nieuwe aflevering verschijnt. Die moet je dan maar net toevallig tegenkomen. Radiocoach Pierre Papa begint de show met wat nieuwtjes.

Presentator Herbert Codée praat vervolgens met mensen uit de radiowereld over verschillende facetten van het radiovak (van radioreclame tot radionieuws) en de toekomst van radio (digitaal luisteren, podcasts, verdienmodellen). Er zijn inmiddels 17 afleveringen gemaakt en die smaken naar meer. Onderhoudend en informatief voor wie de radiowereld beter wil leren kennen. Tekst: Amber Brantsen

🎧Apple, Google, Spotify

Michiel Met

De meeste gasten in deze podcast hebben een link met de radiowereld. Met veel liefde gepresenteerd door KINK DJ Michiel Veenstra. Stap je voor het eerst in? Luister eens naar aflevering 18 met Edwin Evers, bijzonder inspirerend.

🎧Apple, Google, Spotify


100 jaar radio

Harm Edens en Arjan Snijders vieren 100 Jaar Radio in een 100 uur durende RadioReeks. In 1919 is het eerste radioprogramma in Nederland te horen. In jubileumjaar 2019 krijg je hier elke week mooie radioverhalen en vele unieke fragmenten te horen! 

🎧Apple, Google, Spotify

De beste Zelfhulp podcasts

De beste Zelfhulp podcasts