De beste Muziek podcasts

De beste Muziek podcasts

Een selectie van de beste muziek podcasts in willekeurige volgorde. Tips? Laat het ons weten

Daily Kink

Elke werkdag in een paar minuten helemaal bij met het laatste muzieknieuws en de belangrijkste releases, door het team van KINK. Check voor meer specifieke muziek podcasts de website van KINK.

🎧Apple, Spotify, Website


Hitparade

Dit is zo’n fantastische en leerzame reeks. Presentator Chris Molanphy pakt 1 kapstok en duikt aan de hand daarvan de geschiedenis van de Billboard Hot 100 in. Hoe werd hiphop zo groot? Hoeveel charity-singles waren er naast We Are The World en Do They Know It’s Christmas? En wat was er zo bijzonder aan de reeks hits die Madonna eind jaren ’90 scoorde? Smullen voor de nerd! Tekst: Michiel Veenstra

🎧Apple,Google, Spotify


Klap van de Molen

Klap van de Molen is de podcast over muziek van David Achter de Molen (John Coffey, TivoliVredenburg, 3FM) die elke 14 dagen verschijnt. In elke aflevering nieuwe muziektips, interviews met mensen uit de industrie en verslagen vanaf festivals.

🎧Apple,Google, Spotify


De Machine

In de tweewekelijkse podcast De Machine nemen Atze de Vrieze en Niels Aalberts je mee naar de wereld achter de muziek. Naar de business beslissingen die bepalen hoe we met zijn allen naar muziek luisteren. Ze praten je door het belangrijkste nieuws over festivals, streamingdiensten en platenmaatschappijen.. 

🎧Apple,Google, Spotify


Mogul

Deze podcast is één van de best geproduceerde series van dit moment. Wie twijfelt of je met audio een rijk verhaal kunt vertellen, moet Mogul luisteren. Al in de eerste paar minuten blijft er van die twijfel niets meer over. De serie gaat over Chris Lighty, lange tijd één van de machtigste mannen van de Amerikaanse hiphop-scene.

Tot hij in 2012 dood in zijn appartement wordt gevonden. Ogenschijnlijk een zelfmoord, maar is dat ook echt zo? Met die vraag start deze reeks. Host Reggie Ossé schetst een biografisch portret van Lighty. Tegelijkertijd laat hij zien hoe de jonge hiphop-scene zich ontwikkelt tot industrie van formaat. De voice-over, oude hiphop-nummers, interviews, de soundtrack: het loopt allemaal even vloeiend in elkaar over. Mogul is een groots luisterfeest. Tekst: Marvin Jacobs

🎧Apple,Google, Spotify


Gitaarmannen

Een podcast met liefde voor de gitaar van zanger/muzikant Ed Struijlaart. Wie zijn er zoal te gast? Spike van Di-rect, Stephanie Struijk van Stevie Ann, Pascal Jacobsen van Bløf, Rob Winter van Borsato, Jaap Kwakman van de 3JS, Bertolf.

🎧Apple,Spotify


George Ezra & Friends

George Ezra deelt zijn liefde voor muziek en heeft boeiende gesprekken met heel diverse artiesten. Inmiddels zijn er twee seizoenen uitgekomen. Aan tafel o.a. Ed Sheeran, Ellie Goulding, Nile Rodgers en Craig David.

🎧Apple,Google,Spotify

De beste Food podcasts

De beste Food podcasts

De beste Nieuws podcasts

De beste Nieuws podcasts