De beste tips voor de eerste keer podcasts luisteren

De beste tips voor de eerste keer podcasts luisteren

Welkom bij Podcast Start

Supermarkt.jpeg
  1. In dit artikel krijg je uitleg over wat een podcast is?

  2. Hoe je kan luisteren en via welke app?

  3. Wat zijn de beste podcast tips om mee te starten?

Keuzestress! Stel, je gaat verhuizen, weken of misschien wel maanden ben je bezig met het nadenken over de inrichting van de slaapkamer. Hoe fijn is het om dan even een winkel binnen te lopen en geadviseerd te worden over verschillende producten.

Misschien heb je wel gehoord of gelezen over podcasts, na wat Googlen kwam je op deze pagina terecht. Aangenaam, wij zijn een team van podcast liefhebbers die je helpen gidsen door het enorme aanbod. We geven je de beste podcast tips om naar te luisteren.

Vertraging en de afwas doen was nog nooit zo fijn met podcasts


Voordat we verder gaan nog even wat feitjes over Podcasts

  • Wat is een podcast? Een mp3 bestand dat je via het internet en apps kan luisteren of downloaden

  • Abonneren op een podcast is gratis

  • Wist je dat Adam Curry in 2004 aan de basis stond van Podcasting?

  • De gemiddelde podcast duurt 42 minuten

  • Er meer dan 700.000 podcasts zijn

  • Welke app moet ik hiervoor gebruiken om te kunnen luisteren naar jullie selecties? Lees hier verder


Podcast tip 1: Bob

De 6-delige podcast Bob is het verhaal van de fragiele 84-jarige Elisa, die sinds kort alleen nog maar kan praten over haar oude jeugdliefde en het kind dat zij gedwongen heeft moeten afstaan aan een klooster. Mirke, Nele en Siona gaan op zoek naar de waarheid. Is Bob een levensgroot geheim dat ze haar hele leven met zich mee heeft gedragen, of de fantasie van een dementerende vrouw? Bob is de winnaar van de Dutch Podcast Awards en de Tegel 2018

🎧Apple, Website 

Brand in het landhuis.jpeg

Podcast tip 2: De Brand in het Landhuis

Op 7 december 2003 komt grootgrondbezitter Ewald Marggraff bij een brand in zijn landhuis in Vught om het leven. De excentrieke Brabander bezat zo'n 700 hectare land, een kunstcollectie van ruim 500 schilderijen en een vermogen van 160 miljoen in verschillende belastingparadijzen. Na zijn dood is er geen spoor meer te vinden van de schilderijen of het geld.

🎧Apple, Google, Website

Podcast tip 3: NRC Vandaag

Vandaag is de dagelijkse podcast van NRC. Elke werkdag hoort u hét verhaal van de dag, verteld door onze beste journalisten. De presentatie is in handen van Thomas Rueb.

🎧Apple, Spotify, Website 

Podcast tip 4: Live Slow, Ride Fast

De podcast van wielrenner Laurens Ten Dam, die een inkijk geeft in het leven van de wielerprof, zowel binnen als buiten de koers. Behalve van de fiets houdt Ten Dam ook van wijn, koffie en het buitenleven. Dat ­alles komt terug in de gesprekken die hij heeft met Stefan Bolt.

🎧Itunes, Spotify, Website

PODCAST TIP 5: Dik Voormekaar Show

Vanaf 1 september 2019 maken André van Duin en Ferry de Groot nieuwe afleveringen voor De Dik Voormekaar Show, die als podcast beluisterd kunnen worden. Tot die tijd kun je luisteren naar oud materiaal dat door hen van commentaar is voorzien. Natuurlijk voor de echte fans, maar ook hopen de makers op een nieuwe en jongere generatie liefhebbers. Dat zou wat zijn na meer dan 45 jaar!

🎧Apple, Google, Spotify

PODCAST TIP 6: Cheft!

In deze superlekkere podcast gaat Hiske Versprille uitgebreid in gesprek met de beste en meest invloedrijke Amsterdamse chef-koks. Ze tilt deksels van pannen, trekt koelkasten open en vraagt ze het hemd van het lijf, want hoe meer je weet, hoe meer je proeft!

🎧Apple,Spotify, Website

Podcast tip 7: Where Should We Begin?

Deze podcast serie vind ik om verschillende redenen fantastisch. Hoe vaak krijg je de kans als trainer, coach om mee te luisteren met een professional. Van wie je enerzijds heel veel kunt leren en anderzijds veel in herkent. En hoe vaak krijg je een kijkje in het gevoelsleven van anderen en hun relatie. Prachtig, empathisch, informatief. Itunes recensie.

🎧Apple, Spotify, Website 

De beste Wieler podcasts

De beste Wieler podcasts

Beluister de 10 winnaars van Dutch Podcast Awards 2019

Beluister de 10 winnaars van Dutch Podcast Awards 2019