De beste Crime podcasts

De beste Crime podcasts

Er is niets lekkerder dan in je vrije tijd true crime podcasts te luisteren. Hier is binge listening voor uitgevonden.

Op deze pagina krijg je de beste true crime podcast tips uit eigen land en daarbuiten. Heb je zelf een tip laat het ons weten.


Serial.jpg

Serial

Wat deden al die mensen in oktober 2014 op de kale parkeerplaats van een elektronicaketen in een voorstad van Baltimore? Ze waren op zoek naar sporen van een telefooncel, een essentieel stuk bewijs in een moordzaak die toen al veertien jaar gesloten was. De podcast die miljoenen mensen in zijn greep hield heeft inmiddels 3 seizoenen.

🎧Apple, Google, Website


Brand in het landhuis.jpeg

De Brand in het Landhuis

Op 7 december 2003 komt grootgrondbezitter Ewald Marggraff bij een brand in zijn landhuis in Vught om het leven. De excentrieke Brabander bezat zo'n 700 hectare land, een kunstcollectie van ruim 500 schilderijen en een vermogen van 160 miljoen in verschillende belastingparadijzen. Na zijn dood is er geen spoor meer te vinden van de schilderijen of het geld.

🎧Apple, Google, Website


Laura H

In de zomer van 2016 wordt buiten het kalifaat van Islamitische Staat een jonge vrouw aangetroffen, rennend door de woestijn met twee kleine kinderen. Ze heet Laura, zegt ze, en ze komt uit ‘Sweet Lake City’. Ze is ontsnapt, huilt, wil naar huis. Terug naar Zoetermeer. Luister naar deze meeslepende podcast, waarin Laura zelf uitgebreid te horen is.

🎧Apple, Spotify, Website


s-town-itunes.jpg

S-Town

Een klein stadje, een moord en een fascinerende speurtocht waarbij elk snippertje bewijs van belang is. De podcastserie S-Town, van de makers van Serial, werd binnen vier dagen al tien miljoen keer gedownload.

🎧Apple, Google, Website


Kasteelmoord.png

De Kasteelmoord

In 2012 wordt Stijn Saelens dood aangetroffen vlakbij zijn kasteel. Zijn schoonvader, dorpsdokter Gyselbrecht, is direct de hoofdverdachte. De moord groeit uit tot één van de meest gemediatiseerde zaken in België. In vier afleveringen onderzoekt Gabriella Adèr hoe de moord in het ogenschijnlijk rustige West-Vlaanderen zo groot kon worden.

🎧Apple, Google, Website


De Kofferbakmoord

In 2017 wordt het lijk van Ralf Meinema in de kofferbak van zijn Mercedes gevonden. Zijn auto bungelt half in het Stieltjeskanaal. De onopgeloste moord houdt Zuidoost-Drenthe nog steeds bezig. Zijn ouders, familie en vrienden willen antwoord op die ene vraag: Waarom moest Ralf, die joviale, vriendelijke jongen, dood? Dit is De kofferbakmoord, een vierdelige podcast over de moord op Ralf.

🎧Apple, Google, Website


Moord op patrick.png

De Moord Op Patrick

Op tweede kerstdag 2002 wordt een 36-jarige tennisleraar ‘s ochtends dood gevonden in zijn appartement. Hij is vermoord. Twintig rechercheurs worden op de zaak gezet. 15 jaar later is de moord op Patrick van der Bolt nog steeds niet opgelost. Sanne Boer duikt in het leven van Patrick en ontdekt dat niets is wat het lijkt.

🎧Apple, Google, Website

Beluister de 10 winnaars van Dutch Podcast Awards 2019

Beluister de 10 winnaars van Dutch Podcast Awards 2019

De beste Humor podcasts

De beste Humor podcasts